3-6 | 19e Huttendorp van start

Op dinsdag 4 juni worden op de basisscholen in Staphorst de sponsorkaarten uitgedeeld voor Huttendorp 2019. Daarmee gaat de sponsorloop voor de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 weer van start. Vanaf die datum is ook het aanmelden via de website opengesteld. Online aanmelden kan tot en met woensdag 12 juni.

De inschrijfmiddag, waarop het sponsorgeld ingeleverd kan worden, staat gepland op woensdag 26 juni. Het minimale sponsorbedrag is € 17,50. De kinderen die mee willen doen kunnen dan met het opgehaalde bedrag in de Willem de Zwijgerschool terecht, van 13.30 tot 15.00 uur.

Het Huttendorp wordt gehouden op dinsdag t/m donderdag, 20 t/m 22 augustus 2019. Dit is in de week na de bouwvakantie en de laatste week van de schoolvakantie. Tijdens het Huttendorp zullen de kinderen in groepjes van 4, 5 of 6 een hut bouwen, waardoor er in twee dagen een tijdelijk dorp met veel gevarieerde hutten ontstaat. Op donderdag is het Huttendorp toegankelijk voor publiek. Het evenement wordt op donderdagmiddag beëindigd met afsluitende spelen.

Dit jaar wordt het evenement voor de 19e keer georganiseerd. Vorig jaar namen 664 kinderen uit Staphorst deel aan het Huttendorp, die samen 129 hutten bouwden. Het organiseren van het Huttendorp is zonder vrijwilligers niet mogelijk. Via de website kunnen belangstellenden zich aanmelden als bouw vrijwilliger of spel vrijwilliger. De minimumleeftijd hiervoor is 16 jaar.

Het is de bedoeling dat op donderdagavond het Huttendorp terrein weer geheel wordt opgeruimd. Daarom wordt er alvast een beroep gedaan op de vrijwilligers om deze avond indien mogelijk hiervoor vrij te houden.

In de Huttendorp week zal er voor de 15e keer een professionele ‘hut’ gebouwd worden, die op donderdag bij opbod verkocht wordt.

De netto opbrengst van het Huttendorp is bestemd voor Stichting Ontmoeting die hulp biedt aan dak- en thuislozen.

Voor meer informatie: www.huttendorpstaphorst.nl

Like onze Facebook pagina voor actuele nieuwsberichten!

Geplaatst in: Nieuws